Laatste alarmering:
Datum gisteren Tijd 14:08:49 (inci-02) Dier Te Water (wild) Piet Heinstraat Hoogeveen 038931 Prio Middel Eenheid | TS 61-11 Brandweer Hoogeveen Drenthe
woensdag 15 augustus 2018

Archief

Hoogeveen op weg naar de meest kindvriendelijke gemeente van Nederland

Gemaakt: Dinsdag, 27 februari 2018 19:28

HOOGEVEEN - Hoogeveen start met een nieuwe marketingcampagne: Hi Hoogeveen.

 

Vandaag is deze nieuwe marketingcampagne gestart met een gratis theatervoorstelling: "Het raadsel van de blauwe hand". Het raadsel is vanmiddag in De Tamboer opgelost dankzij Detective H. Veen en superheld van de stad H-man, samen met honderden kinderen uit Hoogeveen en wethouder Erik Giethoorn.

 

Hi Hoogeveen
Erik Giethoorn licht de campagne toe: "Onder de noemer 'Hi Hoogeveen' gaan we kinderen en hun ouders of opa en oma welkom heten in Hoogeveen. We maken van Hoogeveen een aantrekkelijke en kindvriendelijke plek om te bezoeken. Dat doen we niet alleen: samen met winkeliers, horecabedrijven, scholen en natuurlijk de kinderen zelf."

 

Het centrum van Hoogeveen is populair voor een gezellig middagje shoppen, daarom richt de campagne zich eerst op het hart van Hoogeveen en daarna pas op de rest van onze mooie gemeente. En alles vanuit het perspectief van kinderen. Er komt een speciale spaarkaart voor kinderen, activiteiten en evenementen voor en door kinderen.

 

Oproep
Wilt u zich ook inzetten voor een kindvriendelijk Hoogeveen? Heeft u ideeën of tips? Neem dan contact op via de website: www.hihoogeveen.nl.

Acht initiatieven ontvangen subsidie vanuit fonds Vitaal Platteland

Gemaakt: Woensdag, 28 februari 2018 17:52

HOOGEVEEN - Dit jaar zijn 30 aanvragen ingediend voor subsidie vanuit het fonds Vitaal Platteland. De subsidie is bedoeld om initiatieven te steunen die bedoeld zijn om de leefbaarheid in en om de Drentse dorpen te versterken. Acht van de aanvragen werden gehonoreerd:

 • Belangenvereniging De Pioniers voor het realiseren van een klokkenstoel
 • Plaatselijk Belang Noordscheschut, voor 2 picknickbanken, borden voor plattegrond en educatie borden met informatie, prullenbakken, bankjes en het aanleggen van een vlinder idylle ten behoeve van het Belevingsbos Noordscheschut
 • Plaatselijk Belang Nieuwlande, voor picknickbanken, rustbanken en routepaaltjes voor dorpsommetjes en wandelroutes
 • Stichting Onderduikersmuseum 'De Duikelaar' als waarderingsbijdrage omdat het initiatief leefbaarheid en burgerkracht versterkt
 • Vereniging Dorpsbelangen Fluitenberg voor het realiseren van een wandelroute van zand en het plaatsen van paaltjes, om een verbinding te leggen tussen bestaande paden zodat er een dorpsommetje ontstaat
 • Vereniging Ons Dorpshuis Stuifzand voor het aanschaffen van een gaskookstel, combisteamer en een afbakoven
 • Plaatselijk Belang Nieuweroord, een bijdrage voor het realiseren van turnbars voor algemeen gebruik
 • Plaatselijk Belang Noordscheschut voor plantmateriaal ten behoeve van het gezamenlijk realiseren van de groene aankleding van het nieuwe dorpsplein.

 

Het gaat om projecten die de burgerkracht en leefbaarheid versterken, er is sprake van zelfwerkzaamheid en de initiatieven komen ten goede aan de dorpsgemeenschap. Diverse projecten zijn gedeeltelijk gehonoreerd omdat ze niet geheel aan de voorwaarden voldoen.


De vertegenwoordigers van deze organisaties ontvingen dinsdag in aanwezigheid van wethouder Jan Steenbergen hun cheque.

 

Beoordeling door inwoners
In 2018 is het platteland voor de derde keer uitgenodigd om initiatieven in te dienen die de leefbaarheid versterken. Ook dit jaar heeft de commissie Vitaal Platteland, waarin 3 bewoners uit Hoogeveen zitting hebben, de verzoeken beoordeeld en van advies voorzien. Daarbij vormen de provinciale voorwaarden en de gemeentelijke voorwaarde het kader.


Wethouder Jan Steenbergen: 'We zien dat mensen zich bekommeren om hun omgeving en dat ze bereid zijn zich in te zetten om hun dorp nog mooier te maken. Dat waarderen we bijzonder.'

 

Geld van provincie
De provincie Drenthe ondersteunt dorpsinitiatieven met het fonds Vitaal Platteland. Voor de jaren 2016, 2017 en 2018 heeft de provincie per gemeente € 50.000 per jaar beschikbaar gesteld. De provincie heeft de gemeente gevraagd dit bedrag te verdelen.


De gemeente ontvangt in 2018 € 50.000 van de provincie Drenthe voor dorpsinitiatieven Vitaal Platteland. Met de toekenning van de acht aanvragen is € 40.270 gemoeid. Het restant, € 9.730 wordt overgeheveld naar 2019. De provincie heeft besloten de gemeente ook voor de komende jaren budget te geven voor het versterken van het platteland.

Gewonde bij aanrijding op de A37 bij Geesbrug

Gemaakt: Dinsdag, 06 maart 2018 15:14

GEESBRUG - Bij een kopstaart aanrijding op de A37 ter hoogte van tankstation Zwinderensche veld is dinsdagochtend een bestuurder van een personenauto gewond geraakt.

 

Door nog onbekende oorzaak botste een bestelauto achter op een sportauto waarna beide auto's in de berm terecht kwamen. De linker rijbaan tussen Emmen en Hoogeveen was tijdelijk afgesloten in verband met bergingswerkzaamheden.

Automobilist rijdt lantaarnpaal omver in Hoogeveen

Gemaakt: Donderdag, 08 maart 2018 18:20

HOOGEVEEN - Een automobilist heeft donderdagmiddag op de Meester Cramerweg in Hoogeveen een lantaarnpaal omver gereden. Over de oorzaak is niets bekend.

 

De auto kwam in een heg tot stilstand. Het voertuig had dusdanige schade dat de auto moest worden afgesleept door een berger. De bestuurder raakte niet gewond.

Brandweer rukt uit voor gaslucht bij woning in Drijber

Gemaakt: Vrijdag, 09 maart 2018 17:06

DRIJBER – Aan het Kanaal Oostzijde in Drijber is de brandweer vrijdagmiddag uitgerukt om metingen te verrichten in en om een woning.

 

De bewoonster belde de brandweer nadat er een gaslucht werd geroken. De brandweer heeft geen gas kunnen meten. Daar er in de buurt werkzaamheden waren geweest aan de gasleiding was de bewoonster bezorgt en had ze de brandweer gewaarschuwd.

Veel schade bij aanrijding op kruising in Hoogeveen

Gemaakt: Maandag, 12 maart 2018 15:52

HOOGEVEEN - Op de met stoplichten beveiligde kruising Schutstraat met de op en afrit A28 in Hoogeveen zijn twee personenauto's ongelukkig met elkaar in botsing gekomen.

 

Door een voorrangsfout botsten de auto's ter hoogte van de Mc Donalds boven op elkaar. Een deel van de kruising raakte door het ongeval versperd. Bij de aanrijding raakte niemand gewond. De politie kwam ter plaatse om het verkeer te regelen en te helpen het ongeval op papier te zetten.

Getuigen van woningoverval gezocht

Gemaakt: Maandag, 12 maart 2018 17:00

HOLLANDSCHEVELD - De politie is op zoek naar getuigen van een woningoverval vanmorgen in Hollandscheveld.

 

Vanmorgen rond 08.00 uur is er een vrouw in haar woning aan de Wolgrasstraat in Hollandscheveld overvallen. Een man liep langs de woning en belde aan. Toen de vrouw de deur opendeed duwde hij haar en eiste geld. Hij bedreigde de vrouw met een mes. De vrouw gaf de man wat geld waarna hij er vandoor ging. De politie is een onderzoek gestart en is op zoek naar getuigen die wellicht de dader hebben zien lopen in de buurt.

 

Het zou gaan om een getinte jongeman (rond 20 jaar oud), niet groter dan 1.70m en hij droeg donkere kleding en een donkere muts. We vragen getuigen zich te melden bij de politie in Hoogeveen via 0900-8844.

Automobilist overleden na botsing tegen boom in Wapserveen

Gemaakt: Dinsdag, 13 maart 2018 20:57

WAPSERVEEN – Op de Van Helomaweg in Wapserveen is dinsdagavond een auto tegen een boom gereden. De bestuurder moest door de brandweer uit het voertuig bevrijd worden. Ook het trauma team was ter plekke voor medische assistentie.

 

Hulp mocht niet meer baten. Het slachtoffer overleed ter plaatse. Over de oorzaak is niets bekend. Daar doet de politie onderzoek naar.

Hoogeveen bruist! College presenteert ambitieus nieuw evenementenbeleid en beleid voor recreatie en toerisme

Gemaakt: Woensdag, 14 maart 2018 17:35

HOOGEVEEN - Gemeente Hoogeveen is toe aan nieuw beleid. Beleid dat lef en ambitie laat zien op het gebied van evenementen, recreatie en toerisme. De toeristisch-recreatieve sector in Drenthe zit in de lift. Ook in de gemeente Hoogeveen is deze groei zichtbaar. Dat vraagt om aanpassing van het beleid op het gebied van evenementen, recreatie en toerisme. Dit is nu geschreven en ligt ter inzage.

 

Samen ontwikkeld
De vraag van toeristen en recreanten stond centraal bij de ontwikkeling van het nieuwe beleid. Wethouder Erik Giethoorn vertelt: 'Wat beweegt mensen om naar Hoogeveen te komen? Wat verstaan bezoekers onder Bruisend Hoogeveen? Die vraag wil ik niet in mijn eentje beantwoorden.' Het beleid is niet door de gemeente alleen ontwikkeld, dit is in nauwe samenwerking met betrokkenen tot stand gekomen. Giethoorn: 'Het is een mooi bestuurlijk innovatief traject geweest waarbij ondernemers en organisaties uit de recreatieve sector en organisatoren van evenementen een grote rol hebben gespeeld. We hebben onderzoek gedaan naar de vraag en het aanbod. Collega's hebben verschillende interviews gehouden met ondernemers en organisaties. En er zijn bijeenkomsten georganiseerd voor iedereen die interesse heeft in vrijetijdseconomie en evenementen. Zo hebben wij samen met betrokkenen nieuw beleid kunnen schrijven.'

 

Hi Hoogeveen
Dit nieuwe beleid sluit naadloos aan bij de marketingcampagne Hi Hoogeveen, op weg naar de meest kindvriendelijke gemeente van Nederland. Die campagne is een paar weken geleden gelanceerd in De Tamboer. Erik Giethoorn: 'Hoogeveen organiseert de kindvriendelijkste evenementen van Nederland en is de kindvriendelijkste bestemming van Nederland!'

 

Twee beleidsnotities
Alle gesprekken en onderzoeken hebben geleid tot het Evenementenbeleid 2018-2022 en het Beleid recreatie en toerisme 2018-2022. Deze zijn in concept door het college van burgemeester en wethouders vastgesteld. In de documenten staan de ontwikkelingen en de ambities op het gebied van evenementen en recreatie en toerisme beschreven. Wethouder Giethoorn: 'En er staat natuurlijk in hoe we die ambities willen waarmaken, we laten zien dat Hoogeveen bruist.'

 

Wat vindt u ervan?
Het Evenementenbeleid 2018-2022 en het Beleid recreatie en toerisme 2018-2022 liggen van 13 maart tot en met 25 april ter inzage bij de Gemeentewinkel in het Compagnieshuis (Raadhuisplein 24) en zijn te vinden op www.hoogeveen.nl. Tijdens de inzagetermijn kunt u uw reactie aan het college van burgemeester en wethouders kenbaar maken. U kunt ook mondeling reageren. Hiervoor kunt u contact opnemen met Rogier Molenaar via telefoonnummer 14 0528.

Dode bij aanrijding tussen auto en trein in Echten

Gemaakt: Donderdag, 15 maart 2018 15:56

ECHTEN - Bij een aanrijding tussen een trein en een auto bij het Drentse Echten is een dode gevallen. Het ongeluk heeft plaatsgevonden op de Velingweg in Echten om ongeveer 08.45 uur. De politie doet onderzoek naar de toedracht.

 

Het slachtoffer is een 57-jarige man uit Hoogeveen.

 

Het treinverkeer tussen Meppel en Hoogeveen is door het ongeluk lange tijd gestremd geweest.

Politie start onderzoek naar mogelijke zedenverdachte

Gemaakt: Donderdag, 15 maart 2018 17:06

HOOGEVEEN - Op maandag 12 februari hebben agenten een 50-jarige man uit Groningen staande gehouden bij een eetgelegenheid aan de Griendtsveenweg in Hoogeveen. Hij wordt verdacht van een zedendelict.

 

Een medewerker van een YouTubekanaal deed zich voor als 15-jarige jongen en kwam via internet op een chatsite in contact met de man. Na enkele seksueel getinte chatsessies werd er een afspraak gemaakt met de 50-jarige. Die dacht dat hij een afspraak met een 15-jarige jongen zou hebben. De YouTuber nam vervolgens contact op met de politie. Er werd afgesproken dat direct na de ontmoeting tussen beiden wij het gesprek overnamen. Na overleg met het Openbaar Ministerie werd besloten om een onderzoek op te starten. Zijn telefoon werd direct in beslag genomen. In de woning van de 50-jarige werd computerapparatuur in beslag genomen. Afhankelijk van wat er op de apparatuur van de Groninger wordt gevonden kan hij op een later moment alsnog worden aangehouden.

 

Onderzoek
In overleg met het Openbaar Ministerie werd de man niet gelijk aangehouden. Wel hebben we zijn woning doorzocht en apparatuur in beslag genomen. Uit onderzoek moet blijken wat voor strafbaars er gevonden wordt. Dit kan enige tijd in beslag nemen. Vervolgens kan hij alsnog worden aangehouden en kunnen we specifiek vragen stellen over wat er is aangetroffen op zijn apparatuur. We mogen een verdachte een bepaalde tijd vasthouden na diens aanhouding. Als in de tussentijd de onderzoeksresultaten nog niet bekend zijn kunnen we geen goed verhoor afnemen. Vandaar dat het besluit werd genomen om eerst onderzoek te doen. We kunnen hier van afwijken als er sprake is van een onveilige situatie. In dat geval kunnen we een verdachte direct aanhouden.

 

Tweede zaak
De YouTuber vertelde dat hij ook gegevens had over een andere zedenzaak. Hiervan zou hij beeldmateriaal hebben gekregen via een mogelijke verdachte. Na overleg met het OM ontstond de discussie of de YouTuber strafbaar zou kunnen zijn omdat dit een tweede keer was dat hij kinderporno in zijn bezit had. Wanneer je per ongeluk wordt geconfronteerd met kinderporno is het een ander verhaal dan wanneer je actief op zoek gaat om een zedenverdachte te ontmaskeren. Vanwege de mogelijke strafbaarheid van de YouTuber zelf is op dat moment besloten hem te adviseren het beeldmateriaal te verwijderen. De verdere info die hij ons gaf is gedeeld met de afdeling Zeden van een andere eenheid.

 

Afdeling zeden van de politie
Zedenmisdrijven zijn seksuele activiteiten die volgens de wet strafbaar zijn. Bijvoorbeeld seks onder dwang, seks met een minderjarige of het bezit van kinderporno. Maar ook seksuele intimidatie en het gedrag van loverboys zijn strafbaar. Zedenrechercheur Jos Dekker: "Op onze zedenafdeling in Noord-Nederland werden afgelopen jaar 2200 incidenten gemeld. Het gaat om uiteenlopende zaken. Soms is iemand lastig gevallen maar ook doen mensen aangifte van bijvoorbeeld verkrachting." Er worden zowel aangiftes als meldingen gedaan. Bij aangifte doe je officieel een verzoek tot vervolging van een verdachte. Wanneer je een melding doet laat je ons weten wat er is gebeurd. Afhankelijk van het feit en van de wens van de melder doen wij wel of geen onderzoek.

 

Burgeropsporing
We willen graag dat mensen ons helpen bij de opsporing. Bijvoorbeeld door ons te vertellen wat ze hebben gezien, gehoord of gefilmd. Dat is onmisbaar. Wanneer het om zeden gaat raden we af om zelf iemand te ontmaskeren. Je kan zelf snel strafbaar zijn. Wanneer je toevallig wordt geconfronteerd met kinderporno dan kan je dit altijd bij ons melden. Je kunt denken aan iemand die de computer van een ander repareert en daarop kinderporno aantreft. Diegene kan dat uiteraard bij ons melden en is dan zelf niet strafbaar. Het kan anders lopen wanneer je actief op zoek gaat naar kinderporno omdat je zoals in deze zaak een zedenverdachte wil ontmaskeren.

 

Kinderporno
We spreken van kinderporno als het gaat om een afbeelding of een video van een minderjarige (iemand onder de 18 jaar) die seksuele handelingen verricht. Kinderpornografie op het internet is bijna altijd een bewijs van seksueel misbruik van minderjarigen. Je mag geen kinderporno in je bezit hebben of kijken. Voor de politie ligt dat anders. 

 

Chat
Volgens de huidige wetgeving is het niet verboden om jezelf als 15-jarige voor te doen. Er zijn wel plannen om dit in de toekomst strafbaar te stellen. Ons advies is om er rekening mee te houden dat op internet veel mensen zich anders voordoen dan ze in werkelijkheid zijn. Kijk dus uit en chat bij voorbaat niet met mensen die je in werkelijkheid nog nooit ontmoet hebt.

 

Iets soortgelijks meegemaakt?
Wij doen onderzoek of de verdachte vaker contact heeft gezocht met minderjarigen of strafbare feiten heeft gepleegd. Heb je iets soortgelijks meegemaakt? Bel ons dan via 0900-8844. Blijf je liever anoniem, neem dan contact op met Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

Automobiliste gewond na crash op A37 bij Zwinderen

Gemaakt: Zaterdag, 17 maart 2018 18:46

ZWINDEREN – Bij een crash op de A37 bij Zwinderen is zaterdag 17 maart een automobiliste gewond geraakt. De auto raakte van de weg en kwam op de kop in de sloot terecht. 

 

De oorzaak van het ongeval is nog onbekend. De politie doet hier onderzoek naar.

Vrachtwagen rijdt gat in magazijn van Albert Heijn in Hoogeveen

Gemaakt: Zondag, 18 maart 2018 15:18

HOOGEVEEN - Een vrachtwagen heeft bij het achteruitrijden zondagochtend een stalen afdak van het magazijn aan de achterzijde van een supermarkt (Albert Heijn) aan de Griendsveenweg in Hoogeveen geraakt. Hierdoor ontstond er een gat in de muur.

 

De brandweer was opgeroepen omdat er een gaslucht werd waargenomen, maar bij onderzoek was hier geen sprake van. Vermoedelijk is de vreemde lucht ontstaan nadat door de aanrijding vloeistof op de grond terecht kwam. In het magazijn ontstond ook schade doordat stellingen omvielen. De vrachtwagen die het gat in de muur veroorzaakte is bekend bij de supermarkt eigenaar.

Man belt elf keer onnodig naar alarmnummer 112

Gemaakt: Zondag, 18 maart 2018 15:25

HOOGEVEEN - De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een 57-jarige inwoner van Hoogeveen aangehouden. De man belde in een bestek van ruim twee uur elf keer naar het alarmnummer 112. Tegen meldkamercentralisten die de oproepen beantwoorden, werden diverse nare verwensingen en bedreigingen geuit. Het is niet de eerste keer dat de verdachte misbruik maakt van het noodnummer. De man is ingesloten en zijn telefoon is in beslag genomen.

 

Contact met 112
Het alarmnummer 112 is bedoeld om te bellen in spoedeisende situaties. 112 kan worden gebeld als iemands leven in gevaar is en bijvoorbeeld bij een verkeersongeluk. Het kan ook worden gebeld als iemand getuige is van een misdrijf of wanneer iemand denkt dat er ergens wordt ingebroken. Het alarmnummer is bedoeld als iedere seconde telt. De 112-alarmcentrale stuurt dan onmiddellijk de juiste hulp. Bijvoorbeeld de brandweer, ambulance op politie.

 

Wat gebeurt er bij misbruik van 112?
Voor niets of voor de grap naar 112 bellen, kan ervoor zorgen dat er onnodig slachtoffers vallen. Iemand met een echte noodmelding krijgt daardoor misschien geen of later dan nodig is verbinding met de alarmcentrale. Misbruik van 112 is dan ook strafbaar. Bij een onjuiste melding spoort de politie de beller op. Alle gegevens van (mobiele) telefoons zijn op te vragen. En alle gesprekken die via 112 binnenkomen, worden opgenomen. Bij misbruik van 112 kunnen volwassenen een boete of een gevangenisstraf krijgen. Maken kinderen misbruik van 112? Dan licht de politie de ouders in. Belt een kind vaker naar 112? Dan moet het naar Halt. De politie kan de kinderrechter vragen om een zwaardere straf.

 

Themapagina over contact 112
Via www.politie.nl is meer informatie te vinden over het alarmnummer 112. Daar staat uitgelegd hoe het alarmnummer werkt, hoe mensen met een gehoorbeperking de alarmcentrale kunnen inschakelen en andere wetenswaardigheden rondom het alarmnummer.

 

Meldkamer Noord-Nederland
De meldkamer Noord-Nederland (MKNN) is de gezamenlijke alarmcentrale van de politie, veiligheidsregio/brandweer en ambulancezorg in de noordelijke drie provincies. Op de website www.mknn.nl is meer informatie te vinden over de noordelijke alarmcentrale. Hieronder een film van Meldkamer Noord-Nederland waarin wordt getoond wat het werk van de meldkamer inhoudt.

Brandweer blust autobrand in Hollandscheveld

Gemaakt: Maandag, 19 maart 2018 04:19

HOLLANDSCHEVELD - De brandweer van Hoogeveen heeft van zondag op maandagnacht aan Het Hoekje in Hollandscheveld een autobrand moeten blussen. De brand brak rond half twee 's nachts uit in de auto die geparkeerd stond op een parkeerplaats.

 

De auto brande volledig uit. Brandstichting kan niet worden uitgesloten.

Vrachtwagen en personenauto botsen in Hoogeveen

Gemaakt: Maandag, 19 maart 2018 15:37

HOOGEVEEN – Op de Buitenvaart in Hoogeveen zijn maandag 19 maart een vrachtwagen en een auto met elkaar in botsing gekomen. Over de juiste toedracht is niets bekend.

 

De auto en vrachtauto raakten beschadigd bij het ongeval. Zowel de bestuurder van de vrachtwagen als de bestuurder van de personenauto raakten niet gewond.

Aanrijding tussen quad en auto op de Industrieweg in Hoogeveen

Gemaakt: Maandag, 19 maart 2018 15:51

HOOGEVEEN - Een quad en een personenauto zijn maandagochtend op de Industrieweg in Hoogeveen tegen elkaar gereden.

 

De bestuurder van de quad werd gecontroleerd door het ambulancepersoneel maar hoefde niet mee naar het ziekenhuis. Hij raakte licht gewond. Beide voertuigen raakte beschadigd.

Woensdagavond bent u welkom in het raadhuis voor de uitslagenavond

Gemaakt: Maandag, 19 maart 2018 18:22

HOOGEVEEN - Woensdag 21 maart kiezen we een nieuwe gemeenteraad. De stembureaus in Hoogeveen zijn geopend tot 21.00 uur. Het maakt niet uit in welk stembureau u uw stem uitbrengt. Legitimatie is verplicht. Dat mag een paspoort, een id-kaart of een rijbewijs zijn. Burgemeester Karel Loohuis roept iedereen op om te gaan stemmen: "Als je stemt, geef je niet alleen je voorkeur aan een partij in de raad, maar geef je eigenlijk ook onze lokale democratie verder vorm. We vergeten soms maar al te gemakkelijk dat het niet vanzelfsprekend is om democratische rechten te hebben. Zeg niet: het heeft toch geen zin, of: die ene stem maakt toch niet uit. Daarmee doet u anderen en de verandering tekort."

 

Weet u het nog niet?
Heeft u nog niet gestemd? En weet u nog niet op wie u gaat stemmen? Kijk dan op hoogeveen.mijnstem.nl. Deze stemwijzer helpt u om te bepalen welke partij het beste aansluit bij uw standpunten. In de gemeente Hoogeveen doen negen partijen mee aan de verkiezingen. De meeste zitten al in de gemeenteraad. Dat zijn PvdA, CDA, VVD, SP, GroenLinks, D66, Gemeentebelangen en ChristenUnie. Daarnaast doet de SGP mee.

 

Uitslagen vanaf 21.00 uur
Na sluiting van de stemlokalen begint meteen het tellen van de stemmen. De uitslagen worden verwerkt, waarna ze per stembureau worden gepresenteerd in de Burgerzaal van het raadhuis. Loop gerust binnen, iedereen is van harte welkom. Het wordt een spannende en gezellige avond met een hapje en een drankje. Wouter Bessels, journalist NDC mediagroep, en burgemeester Karel Loohuis nemen de presentatie van de avond voor hun rekening. Er zijn interviews met lijsttrekkers en plaatselijke politici en natuurlijk worden de uitslagen gepresenteerd die in de loop van de avond binnenkomen. Tegelijkertijd kunt u de landelijke verkiezingsavond van de NOS volgen op een aantal tv-schermen.

 

Afscheid en welkom
Op dinsdag 27 maart neemt de oude gemeenteraad afscheid. Deze bijzondere raadsvergadering begint om 19.30 uur in het raadhuis. Na afloop is er gelegenheid de vertrekkende raadsleden de hand te schudden. Op donderdag 29 maart wordt de nieuwe gemeenteraad geïnstalleerd. Burgemeester Loohuis neemt dan de eed of belofte af. Deze bijzondere raadsvergadering begint ook om 19.30 uur in de raadzaal. U bent bij beide bijeenkomsten van harte welkom.

Traumahelikopter naar Koekange voor ernstig ongeval

Gemaakt: Maandag, 19 maart 2018 18:50

KOEKANGE - Op de Schoonveldeweg in Koekange is maandag 19 maart een personenauto tegen een boom gereden. Het slachtoffer is door de brandweer bevrijd uit het voertuig.

 

De traumahelikopter met aan boord een Mobiel Medisch Team (MMT) is ter plaatse voor assistentie. De weg is afgesloten voor het verkeer.

Brandweer rukt uit naar kaasfabriek in Hoogeveen

Gemaakt: Donderdag, 22 maart 2018 00:45

HOOGEVEEN – De brandweer is woensdagavond uitgerukt naar de kaasfabriek aan de Buitenvaart in Hoogeveen. Het is onbekend wat er precies aan de hand was.

 

De brandweer is enige tijd in de fabriek bezig geweest.

Uitslaande brand verwoest woonboerderij in Tiendeveen

Gemaakt: Donderdag, 22 maart 2018 14:03

TIENDEVEEN - Een woonboerderij aan de Noorderweg in Tiendeveen is donderdag 22 maart helemaal afgebrand. Over de oorzaak is niets bekend.

 

Het pand was rietgedekt. Het vuur is op de bovenste etage begonnen en heeft zich uitgebreid in het kurkdroge rieten kap. De brandweer kon de hoeve ondanks grote inzet ook niet meer redden.

Busje vat vlam in Hoogeveen

Gemaakt: Donderdag, 22 maart 2018 14:33

HOOGEVEEN – Een bestuurder van een bedrijfsbusje reed donderdagochtend op De Vos van Steenwijklaan in Hoogeveen toen het voertuig begon te roken. Hij zette de wagen op het terrein van zijn werkgever stil en liep naar binnen om hulp te halen.

 

Een collega bluste met een brandblusser het vuur dat in het motorcompartiment woedde. Toen de brandweer ter plekke kwam was de brand grotendeels al geblust. De brandweerlieden deden de nabluswerk.

Automobiliste slaat over de kop op de A37 bij Zwinderen

Gemaakt: Vrijdag, 23 maart 2018 06:44

ZWINDEREN - Een automobiliste is donderdagavond op de A37 bij Zwinderen van de weg geraakt en over de kop geslagen.

 

De bestuurster kwam in haar voertuig op de kop tot stilstand op de middenvangrail. Het slachtoffer is met onbekend letsel naar het ziekenhuis overgebracht. Over de oorzaak van het ongeval is niets bekend.

Boerderij in Pesse volledig in brand

Gemaakt: Zaterdag, 24 maart 2018 03:56

PESSE - Aan de Oostering in Pesse is in de nacht van vrijdag op zaterdag een grote brand uitgebroken in een leegstaande boerderij. Rond twintig over twaalf kreeg de brandweer de melding van een brand aan de Oosterring kort daarna werd grote brand afgekondigd.

 

Toen de brandweer ter plaatse kwam sloegen de vlammen al uit het dak en was er geen houden meer aan. De politie doet onderzoek naar de oorzaak van de brand.

Automobilist gewond bij botsing met boom op op de N375 in Ruinen

Gemaakt: Zondag, 25 maart 2018 16:01

RUINEN – Een automobilist is zondagmorgen 25 maart op de N375 bij Ruinen van de weg geraakt en tegen een boom gereden en vervolgens weer op de weg tot stilstand gekomen.

 

De bestuurder raakte hierbij dermate gewond dat hij naar het ziekenhuis werd overgebracht. Over de oorzaak va het ongeval is niets bekend. De auto werd met veel schade door een berger afgesleept.

Fietser gewond bij botsing met auto in Hoogeveen

Gemaakt: Maandag, 26 maart 2018 15:31

HOOGEVEEN – Een fietser is maandagmorgen gewond geraakt en per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd nadat hij in botsing was gekomen met een auto.

 

De aanrijding gebeurde op de kruising Prins Maurits plein met de Prinses Margrietstraat. Over de oorzaak is niets bekend. De Verkeers analisten deden ter plaatse onderzoek.

Bedrijfsleven en overheid binden de strijd aan tegen nep helpdeskmedewerkers

Gemaakt: Woensdag, 28 maart 2018 17:13

NEDERLAND - In de strijd tegen internationale helpdeskfraude slaan de overheid en elf private partijen de handen ineen. Gezamenlijk nemen zij technische en financiële maatregelen om de oplichtingspraktijken te verstoren en zo goed als mogelijk te voorkomen. Woensdag 28 maart hebben de betrokken partijen een speciaal daartoe bestemde intentieverklaring getekend.


Alle partijen committeren zich eraan om vanuit hun eigen expertise bij te dragen aan een oplossing voor dit hardnekkige en wereldwijd fenomeen. Het gaat hierbij om het ontwikkelen van technische en financiële maatregelen om de oplichters te dwarsbomen.

 

Unieke samenwerking
Aan de publiek-private samenwerking doen verschillende private partijen mee, waaronder Microsoft Corporation, Teamviewer GmbH, KPN, VodafoneZiggo, Western Union Company, MoneyGram International, ABN AMRO, ING, Rabobank, de Volksbank en Verenigde Bitcoinbedrijven Nederland. Namens de overheid zetten minister van Justitie en Veiligheid Ferdinand Grapperhaus, politechef van de Eenheid Rotterdam Frank Paauw, voorzitter van het College van procureurs-generaal Gerrit van der Burg en bestuurslid Henk Don van de Autoriteit Consument & Markt hun handtekening onder de intentieverklaring.

 

Nep-helpdeskmedewerkers
De fraudeurs bellen vaak vanuit landen als India en geven zich uit voor helpdeskmedewerkers van grote, bekende bedrijven, zoals Microsoft. Via verschillende werkwijzen weten zij zich vervolgens op slinkse wijze toegang te verschaffen tot de computer van het slachtoffer om die te bestelen. Het overgemaakte geld verdwijnt vaak pijlsnel naar het buitenland. In 2017 hebben alleen al in Nederland bijna 2.000 mensen aangifte bij de politie gedaan van dergelijke oplichters. Opvallend is dat 70 procent van de slachtoffers ouder is dan 50 jaar. Bij elkaar zijn de slachtoffers voor bijna 6 miljoen euro opgelicht. Eén slachtoffer werd voor maar liefst 98.000 euro gedupeerd.

 

Vertrouwen
Met hun oplichtingspraktijken bedreigen de criminelen het publieke vertrouwen in de veiligheid van de digitale wereld. Ook lopen legitieme private partijen het risico dat hun goede naam wordt aangetast, doordat de oplichters zich onrechtmatig uitgeven als vertegenwoordigers van het bedrijf of hun software misbruiken. Vandaar dat verschillende publieke en private partijen nu gezamenlijk de strijd aan gaan tegen deze fraudeurs. De samenwerking is uniek in de wereld.

 

Effectiever
Politiechef Frank Paauw is blij met deze publiek-private samenwerking. 'De aanpak van cybercrime gaat verder dan opsporing alleen. Andere interventies, zoals preventie en verstoren, zijn vaak effectiever. Dat geldt zeker ook voor de aanpak van de Tech Support Scam. Een samenwerking als deze, met publieke en private partners, is daarbij onmisbaar. Gezamenlijk kunnen we barrières voor de oplichters opwerpen en voorkomen dat er nóg meer mensen slachtoffer worden.'

Tien huurwoningen in de vrije sector op het Beukemaplein

Gemaakt: Woensdag, 28 maart 2018 21:02

HOOGEVEEN - De gemeente Hoogeveen heeft in WVG ontwikkeling een partij gevonden voor de realisatie van tien huurwoningen in de vrije sector op het Beukemaplein. De woningen zijn ontworpen met gevelbeelden die we in Hoogeveen nog niet kennen. De huurwoningen zijn geschikt voor meerdere doelgroepen, zowel starters, kleine gezinnen als senioren.

 

Vrije sector
Hoogeveen springt met deze keuze in op de marktbehoefte naar vrije sector huurwoningen. Hiermee faciliteert de gemeente de doelgroep die niet in aanmerking komt voor een sociale huurwoning, maar ook niet in aanmerking komt voor een koopwoning in verband met de strengere hypotheekeisen. Bijvoorbeeld senioren, spoedzoekers of een ZZP'er die geen hypotheek krijgt.

 

Energieverbruik
Vooruitlopend op de energietransitie in de nieuwbouw is voor deze woningen gekozen voor een gasloos installatieconcept met een EPC=0. De EPC (Energie Prestatie Coëfficiënt) geeft aan hoe energiezuinig een nieuwbouwwoning is. Hoe lager de waarde, des te beter is de energieprestatie.

Fietser ernstig gewond bij aanrijding in Hoogeveen

Gemaakt: Woensdag, 28 maart 2018 21:45

HOOGEVEEN - Een 65-jarige inwoonster van Hoogeveen raakte woensdagavond ernstig gewond bij een aanrijding op de Buizerdlaan.

 

De fietsende vrouw werd daar geschept door een 18-jarige autobestuurder uit Hoogeveen. Het slachtoffer moest overgebracht worden naar de Isala kliniek in Zwolle. De politie onderzoekt de toedracht van het verkeersongeval.

Babbeltruc bij seniorencomplex in Hoogeveen

Gemaakt: Dinsdag, 10 april 2018 17:11

HOOGEVEEN - Op maandag 9 april kwam bij de politie een melding binnen van een "babbeltruc" bij een seniorencomplex in Hoogeveen. Een aantal personen probeerden door middel van een smoes een woning in te komen, vermoedelijk met het doel om geld of spullen te stelen. In dit geval had de bewoner het in de gaten en heeft de personen weggestuurd. Graag geeft de politie u tips over het voorkomen van babbeltrucs.


Babbeltrucs zijn smoesjes waarmee oplichters proberen mensen te beroven. De oplichters ogen vaak betrouwbaar. Ze komen aan de deur of spreken mensen aan op straat. Ze zeggen bijvoorbeeld dat ze van de bank zijn of van de thuiszorg, dat ze de meterstand komen opnemen of ze vragen of hun kind bij u naar het toilet mag.


Hieronder alvast enkele tips:

 • Wees voorzichtig: open de deur niet helemaal en gebruik een kierstandhouder of deurketting.
 • Vraag altijd een legitimatiebewijs als iemand namens een instantie of bedrijf komt.
 • Medewerkers van banken, verzekeringsmaatschappijen, thuiszorginstellingen en dergelijke komen nooit zonder afspraak bij u thuis voor financiële zaken. Vraag hen later terug te komen en bel naar de instantie om hun verzoek te controleren.
 • Geef nooit uw pinpas en/of pincode af. Een bank of de politie vraagt daar nooit naar.
 • Bewaar altijd uw pinpas en pincode apart.


Laat onbekenden niet binnen, hoe betrouwbaar of onschuldig ze ook ogen. Er zijn verhalen bekend van kinderen die vragen of iemand wil meewerken aan een werkstuk en er vervolgens vandoor gaan met geld en sieraden. U kunt hen vragen terug te komen als u niet meer alleen thuis bent.