Laatste alarmering:
Datum 26|05 Tijd 04:49:46 (inci-04) Brand Wegvervoer (auto) Leeuweriklaan Hoogeveen 038931 Prio Hoog Eenheid | Blusgroep B Brandweer Hoogeveen Drenthe
maandag 28 mei 2018

Archief

Politie onderzoekt dood Marcel Hoogerbrugge

Gemaakt: Zaterdag, 23 december 2017 17:03

HOOGEVEEN - De recherche in Hoogeveen is sinds woensdagavond 20 december bezig met het onderzoek naar de gewelddadige dood van de 49-jarige Marcel Hoogerbrugge. Hij werd in zijn woning aan de Dr. Anton Philipsstraat gevonden en bleek door geweld om het leven te zijn gekomen.

 

De recherche is op zoek naar mensen die Marcel kennen en die iets over hem kunnen vertellen. Ook zoeken we mensen die Marcel de laatste tijd hebben gezien of gesproken. Die informatie hebben we nodig om een goed beeld van het slachtoffer te kunnen krijgen, zodat we een spoor naar de dader(s) kunnen vinden. Vooral de laatste dagen zijn van belang. Zo weten we dat Marcel zaterdagmiddag 16 december rond vier uur aan de Markt geld heeft gepind bij de pinautomaat. We willen graag weten wie hem daarna nog heeft gezien of gesproken of op een andere manier contact met hem heeft gehad.

 

Opsporingstiplijn
Twijfel niet, maar bel gratis de Opsporingstiplijn van de politie 0800-6070. Als u uw naam liever niet wilt zeggen, meld uw informatie dan anoniem. Bel gratis 0800-7000 of gebruik het online formulier van Meld Misdaad Anoniem.

 

Camerabeelden
Ook komt de politie graag in contact met mensen die mogelijk camerabeelden hebben in de (ruime) omgeving van de Dr. Anton Philipsstraat in Hoogeveen.

 

De politie kijkt voor camerabeelden naar de camera's die inmiddels zijn geregistreerd via het project 'camera in beeld'. Daarnaast komt de recherche ook graag in contact met mensen die wel over beveiligingscamera's beschikken maar die (nog) niet hebben geregistreerd voor dit project.

Bestelauto in brand aan de Meteorenlaan in Hoogeveen

Gemaakt: Woensdag, 27 december 2017 16:36

HOOGEVEEN – Een verdachte autobrand aan de Meteorenlaan in Hoogeveen woensdagochtend. De brandweer heeft de uitslaande brand geblust. De bestelauto brandde grotendeels uit.

 

De politie doet onderzoek naar de oorzaak van de brand en heeft de omgeving van de auto afgezet met een lint.

Politie doet onderzoek bij woning dode man

Gemaakt: Woensdag, 27 december 2017 17:35

HOOGEVEEN - In de bovenwoning van de dode man, die op woensdag 20 december werd aangetroffen aan de Dr Philipsweg in Hoogeveen, wordt vandaag (woensdag) en morgen aanvullend onderzoek gedaan. Daartoe zijn woensdagmiddag de ramen met dicht geplakt.

 

Vermoedelijk wil de politie kijken of ze ook voor het oog onzichtbare bloedsporen kunnen vinden. Forensische rechercheurs hopen met luminol als hulpmiddel voor het oog onzichtbare sporen zichtbaar te maken.

Area zamelt de tweede week van januari kerstbomen in

Gemaakt: Vrijdag, 29 december 2017 18:20

HOOGEVEEN - In de week van 8 tot en met 12 januari worden de kerstbomen ingezameld.

 

Op de afvalkalender 2018 staat op welke datum u de kerstboom aan de straat kunt zetten. Let op: leg uw kerstboom vanaf 7:00 uur aan de straat op een zichtbare plek en niet tegen een container!

 

De afvalkalender vindt u op www.areareiniging.nl of op www.sorteermee.nl onder het kopje 'Afvalkalender'. Door uw huisnummer en postcode in te toetsen wordt het inzamelschema voor uw straat getoond. U kunt eventueel ook een papieren versie van de afvalkalender aanvragen bij Area via telefoonnummer 0591-571080.

Brand op balkon van flatwoning in Hoogeveen

Gemaakt: Maandag, 01 januari 2018 00:55

HOOGEVEEN - Een brand op een balkon aan de Leliestraat in Hoogeveen zorgde aan het begin van nieuwjaarsnacht voor veel overlast. De brand is vermoedelijk ontstaan door vuurwerk. Althans daar gaan ze wel vanuit omdat er geen andere oorzaak gevonden kan worden. Hoewel de brand op het balkon woedde heeft de rest van de woning wel roet en rook schade opgelopen.

 

Voor de bewoners wordt vervangende woonruimte gezocht. Ook een boven liggende woning had rook schade. De brandweer heeft het vuur geblust.

Milde temperatuur bij Nieuwjaarsduik in De Wijk

Gemaakt: Maandag, 01 januari 2018 19:33

DE WIJK /IJHORST- Duik voor Doelen. Zo wordt de nieuwjaarsduik genoemd die de motorclub De Antrappers uit de Wijk op maandag 1 januari 2018 organiseerde. Dit is de dertiende maal dat de club deze duik op nieuwjaarsmiddag hield. In 2005 was het als grap begonnen om hun jubileum jaar met een frisse start te beginnen. De animo en het enthousiasme bij de deelnemers en het publiek is de laatste jaren zo groot geweest dat men er bijna niet meer onderuit kan om dit jaarlijks te organiseren, hoewel het eigenlijk een eenmalige actie zou zijn. Ook wordt er vanuit IJhorst de laatste jaren lekker meegedoken. De organisatie van het Oud/ en Nieuwfeest (beter bekend als de jongens van de Tente) activeren elk jaar zoveel mogelijk duikers voor de koude sprong en komen zelf met een voorstel voor het goede doel waarvoor zij duiken.


In 2018 werd er dus ook weer gedoken voor goede doelen. Dit zijn voor De Wijk Stichting Sint, die elk jaar het Sinterklaasfeest in De Wijk willen blijven organiseren. Voor IJhorst is dit voor de bouw van een uitkijktoren in het Reestdal door de Dorpsraad. Voorts ondersteunen wij met de duik de actie van Unox, waardoor er per deelnemer 1 euro naar de voedselbank gaat. En om in de Sint gedachte te blijven krijgen alle aangemelde doelen dit jaar een donatie.


Duikers komen uit de gehele regio. Het is de bedoeling dat de duikers (zich laten) sponseren voor minimaal vijf Euro, wat dan ter beschikking gesteld wordt van goede doelen. (Mogen dit natuurlijk ook zelf betalen.)


Er kon worden deelgenomen door iedereen, uit De Wijk en IJhorst, en natuurlijk ver daarbuiten, die het jaar fris wil gaan starten en de leeftijd deed ook niet terzake, als je maar kan zwemmen, want je duikt (lees springt) voor eigen risico.


De Nieuwjaarsduik vond plaats in de Reest nabij de brug aan de Julianaweg.

Boom valt op woning in Stuifzand

Gemaakt: Woensdag, 03 januari 2018 17:24

STUIFZAND - De storm van woensdag heeft aan het Zwartschaap in Stuifzand een boom op een woning doen belanden. De brandweer kwam ter plaatse voor assistentie en heeft de boom van de woning verwijderd.

 

Gelukkig raakte niemand gewond.

Feestversiering in Hoogeveen raakt los door storm

Gemaakt: Woensdag, 03 januari 2018 17:36

HOOGEVEEN - Op de kruising Hoofdstraat met de Grote Kerkstraat in Hoogeveen heeft de eerste storm van dit nieuwe jaar de feestversiering vernield. Na controle bleek het niet nodig om de brandweer ter plaatse te laten komen.

 

Gezien de feestdagen op hun eind lopen zal binnen afzienbare tijd de versieringen verwijderd worden.

Vermist: Frans Mistrate Haarhuis

Gemaakt: Donderdag, 04 januari 2018 17:39

HOOGEVEEN - Sinds 30 december 2017 wordt vanuit Hoogeveen de 66-jarige Frans Mistrate Haarhuis vermist. De heer Mistrate Haarhuis is met onbekende bestemming vertrokken. Sindsdien ontbreekt elk spoor. Hij is brildragend. Verder droeg hij een bruine broek, blauw overhemd en blauwe sweater en bruine sneakers.

 

Vragen
Hebt u informatie over deze vermissing? Neem dan contact op met de politie via 0800-6070.

 

Gegevens
Frans Mistrate Haarhuis
Geboortedatum: 18-08-1951
Huidige leeftijd: 66
Lengte: 175 cm
Haarkleur: Grijs (kalend)
Oogkleur: Onbekend
Geslacht: Man

File op de A28 door ongeval bij Veeningen

Gemaakt: Vrijdag, 05 januari 2018 17:19

VEENINGEN – Op de A28 ter hoogte van Veeningen zijn vrijdagmiddag drie auto's met elkaar in botsing gekomen. Over de juiste toedracht van deze zogenaamde kop staart aanrijding is niets bekend.

 

Alle drie de voertuigen werden door een berger afgesleept. Er raakte voorzover bekend niemand gewond. Door het ongeval kwam het verkeer stil te staan en vormde zich een file van meer dan drie kilometer.

Ongekend stil op station Hoogeveen vanwege de staking

Gemaakt: Vrijdag, 05 januari 2018 19:28

HOOGEVEEN – Op station in Hoogeveen heerst rust en stilte. Waar anders de reizigers zich naar de bussen spoeden is het nu ongekend stil.

 

Zoals bekend is er vandaag de landelijke staking in het Openbaar vervoer en moeten de gebruikers een andere vorm van vervoer vinden om op de plaats van bestemming te komen.

Veteranen search team zoekt vermiste Hoogevener

Gemaakt: Zaterdag, 06 januari 2018 16:59

HOOGEVEEN – Het veteranen search team zoekt zaterdag naar de vermiste 66 jarige man Mistrate Haarhuis in het Drentse Hoogeveen. De man heeft 45 jaar in het Overijsselse Zenderen gewoond. Hij verdween op 30 december.

 

Er wordt gezocht in de omgeving van de GGZ instelling waar hij verbleef. Zo'n 45 leden van het search team hopen de man te vinden. Al eerder werd door de politie met ondermeer speurhonden gezocht in de omgeving van Hoogeveen en ook werd bij een boerderij in Zenderen gezocht waar de man in het verleden heeft gewoond. Ook deze zoekactie had helaas niet het gewenste resultaat.

 

Zie ook:

Scooter in brand op fietspad in Hoogeveen

Gemaakt: Maandag, 08 januari 2018 16:39

HOOGEVEEN - Op het fietspad langs de Melkweg in Hoogeveen is maandagmiddag een scooter in brand gevlogen. De brandweer heeft het vuur geblust.

 

De scooter raakte onherstelbaar beschadigd. Over de oorzaak van de brand is niets bekend.

Vijf gewonden bij twee ongevallen op de A28 bij Ruinen

Gemaakt: Woensdag, 10 januari 2018 16:19

RUINEN – Woensdagmiddag 10 januari zijn op de A28 bij Ruinen bij twee ongevallen vijf mensen gewond geraakt. Bij het eerste ongeval botste een automobilist achterop een voor hem rijdende auto. In de hierna ontstane file botsten nog eens drie auto's op elkaar.

 

De vijf gewonden klagen over nek en rugklachten. De auto's werden gezien de schade afgesleept. De A28 werd deels afgesloten. Het verkeer werd vis de vluchtstrook langs het ongeval geleid. Dit leidde tot een file van meer dan drie kilometer.

Ik heb een Nefit cv-ketel: wat nu?

Gemaakt: Donderdag, 11 januari 2018 00:12

Afgelopen dagen verschenen in de media berichten over mankementen aan Nefit cv-ketels van het type Topline, die zijn geproduceerd tussen 2006 en 2009. Door een niet goed werkend onderdeel zou er een verhoogd risico zijn op brand en op koolmonoxidevergiftiging (CO), blijkt uit een onderzoek in opdracht van RTL Nieuws.

 

Nefit heeft in februari 2017 gemeld dat een onderdeel van de betreffende cv-ketels vervangen moet worden in verband met brandgevaar. Eigenaren van deze ketels en installateurs zijn hierover geïnformeerd. De onderzoekers die in opdracht van RTL Nieuws het onderzoek hebben uitgevoerd, geven aan dat hiermee het probleem niet verholpen zou zijn. Nefit heeft aangekondigd dat ze onafhankelijk onderzoek laten uitvoeren naar de Nefit Topline cv-ketels. Heb je een Nefit Topline cv-ketel uit het jaar 2006 t/m 2009 en twijfel je over de veiligheid van de ketel, neem dan contact op met Nefit of met uw installateur.

 

Hang een CO-melder op
Elke (moderne) cv-ketel kan een koolmonoxidevergiftiging veroorzaken. Bijvoorbeeld als deze niet goed is afgesteld of bij een defect aan het rookgas afvoerkanaal. Laat daarom de ketel jaarlijks controleren en onderhouden door een erkend installateur. Zorg daarnaast altijd voor voldoende ventilatie in de ruimte waar de ketel hangt en plaats een koolmonoxidemelder. Geef de sluipmoordenaar CO geen kans in jouw huis!

 

Meer informatie over koolmonoxide lees je hier.

Heeft u ook een e-mail gekregen die afkomstig lijkt van Facebook?

Gemaakt: Vrijdag, 12 januari 2018 02:00

Heeft u ook een e-mail gekregen die afkomstig lijkt van Facebook? Let dan op, want er zijn valse mails in omloop.

 

In dit geval wordt de indruk gewekt dat de gebruiker zijn e-mailadres gewijzigd heeft. Als de gebruiker dat niet gedaan heeft, dient hij op een link te klikken. Zogenaamd moet hij in actie komen om zijn account te beveiligen. De e-mail lijkt een originele veiligheidswaarschuwing die Facebook in werkelijkheid ook stuurt, maar dat is het niet.

 

Advies
Negeer deze e-mail, deze is nep. Klik nooit zomaar op een link, maar controleer deze altijd even door er met uw muis boven te hangen. In dit geval hebben oplichters hun best gedaan het webadres achter de link betrouwbaar te laten lijken. In plaats van Facebook.com begint deze met Fazeboock.comyr... . Iemand die niet goed kijkt kan denken dat het om een originele link gaat.

 

Bron: Fraudehelpdesk

Nieuw beleid voor recreatie & toerisme en evenementen, wat vindt u ervan?

Gemaakt: Vrijdag, 12 januari 2018 18:57

HOOGEVEEN - Hoe wilt u dat ons recreatie & toerisme en evenementenbeleid eruit gaat zien? Wat is uw mening? Welke impuls heeft onze R&T sector nodig? Waar moet volgens u de focus liggen bij het evenementenbeleid? Wij zijn benieuwd naar uw mening!

 

De gemeente werkt aan nieuw beleid op het gebied van recreatie en toerisme. Daarnaast schrijft de gemeente een nieuwe beleidsnotitie voor evenementen. Omdat recreatie en toerisme en evenementen sterk met elkaar samenhangen, worden beide beleidsnotities tegelijk ontwikkeld en uiteraard goed op elkaar afgestemd.

 

De vrijetijdseconomie is van toenemend belang voor de gemeente Hoogeveen. Wethouder Erik Giethoorn: 'We hebben een aantal mooie verblijfsaccommodaties en er liggen plannen voor nieuwe ontwikkelingen binnen onze gemeente. Een voorbeeld hiervan is de komst van het recreatiegebied bij Nijstad. Steeds meer mensen weten het centrum van Hoogeveen en het mooie buitengebied te vinden. Ook evenementen zijn belangrijk voor onze gemeente, ze dragen bij aan de aantrekkelijkheid van Hoogeveen.'

 

Compleet beeld van sector
De vraag van toeristen en recreanten staat voor de gemeente centraal bij de ontwikkeling van nieuw beleid voor recreatie, toerisme en evenementen. Daarom is samen met het Bureau voor Ruimte & Vrije Tijd onderzocht of het bestaande aanbod in de gemeente Hoogeveen past bij de behoefte van toeristen en recreanten. Dit is onder andere gedaan aan de hand van interviews met partijen die een rol spelen binnen de vrijetijdseconomie of het evenementenaanbod. Daarnaast is door middel van een leefstijlentest onderzocht op welke doelgroep een bedrijf in de recreatief-toeristische sector of een evenement de meeste aantrekkingskracht heeft. Bedrijven die actief zijn in de toeristisch-recreatieve sector zijn uitgenodigd om deel te nemen aan een online onderzoek. De resultaten van deze onderzoeksfase willen we graag met u delen en horen wat u ervan vindt. Op 23 januari 2018 gaan we daarom graag met u in gesprek.

 

Van harte welkom!
U bent van harte welkom om mee te denken en mee te praten op dinsdag 23 januari van 19.00 – 21.00 uur in de Molenhoeve (Echtenseweg 15 in Hoogeveen). U kunt zich aanmelden via info@ruimteenvrijetijd.nl.


De beleidsnotitie recreatie en toerisme en de beleidsnotitie evenementen worden begin maart 2018 vastgesteld door het college van B&W. Beide documenten liggen daarna ter inzage. Behandeling van beide definitieve beleidsnotities door de gemeenteraad vindt plaats in juni/juli 2018.

Automobilist uit Hoogeveen (22) onder invloed van verdovende middelen

Gemaakt: Vrijdag, 12 januari 2018 19:31

HARDENBERG - Afgelopen nacht zag de politie een personenauto rijden die de aandacht trok. Hierop hebben agenten de personenauto staande gehouden en gecontroleerd.

 

Tijdens de controle en het gesprek met de 22 jarige bestuurder uit Hoogeveen kregen de agenten het vermoeden dat de bestuurder mogelijk onder invloed was van alcohol en/of andere verdovende middelen.

 

Na een test bleek dat de bestuurder niet onder invloed was van alcohol. Hierop hebben ze onderzoek gedaan op het gebruik van andere verdovende middelen met behulp van een speekseltest. De bestuurder testte positief op gebruik van THC (canabis) en Cocaine.

 

De bestuurder is gevorderd om medewerking te verlenen aan een bloedproef om onderzoek te doen naar de hoeveelheid van Cocaine en THC in zijn bloed. Echter de bestuurder weigerde medewerking te verlenen aan een bloedproef.


Tegen de bestuurder is Proces-verbaal opgemaakt voor rijden onder invloed van verdovende middelen. Het rijbewijs van de bestuurder is ingevorderd en tevens is er proces-verbaal opgemaakt voor weigering medewerking bloedproef.

Lichaam gevonden in vijver achter ziekenhuis

Gemaakt: Zaterdag, 13 januari 2018 16:46

HOOGEVEEN – De politie heeft zaterdagmiddag een lichaam gevonden in een vijver bij de Amshoffweg in Hoogeveen. Of het gaat om het lichaam van de vermiste Frans Mistrate Haarhuis, kan de politie nog niet zeggen.

 

Frans (66) wordt al sinds eind december vermist. Hij verdween uit de GGZ-instelling in Hoogeveen waar hij op dat moment verbleef. Vorige week werd er ook al naar de man gezicht door 45 man van het search team. Toen is niets aangetroffen. Ook heeft de politie met speurhonden nog in de omgeving van Hoogeveen gezocht en werd ook rond de boerderij waar hij heeft gewoond gezocht. Ook zonder resultaat.

 

Update

Het lichaam dat we vanmiddag aantroffen bij een zoekactie in een vijver aan de prof.dr. G.H. Amshoffweg in Hoogeveen is van de man die sinds 30 december vermist werd uit een GGZ-instelling in deze plaats.

Strooiwagen raakt van de A37 bij Oosterhesselen

Gemaakt: Woensdag, 17 januari 2018 16:52

OOSTERHESSELEN – Een strooiwagen is woensdag 17 januari op de A37 bij Oosterhesselen van de weg gegleden en in de sloot beland.

 

De chauffeur van de wagen bleef ongedeerd. Een bergingsbedrijf heeft de strooiwagen uit de sloot getrokken.

Bulgaarse vrachtwagenchauffeur onwel op de A37 bij Oosterhesslen

Gemaakt: Donderdag, 18 januari 2018 17:58

OOSTERHESSELEN / GEESBRUG – Op de vrachtwagen parkeerplaats aan de A37 tussen de afslagen Geesbrug en Oosterhesselen is een vrachtwagenchauffeur onwel geworden. Een traumahelikopter met aan boord een Mobiel Medisch Team landde op de parkeerplaats ter assistentie.

 

Nadat ambulance personeel het slachtoffer hadden gestabiliseerd werd hij per trauma heli naar het UMC in Groningen gebracht.

Drentse Bespaarmarkt komt naar Hoogeveen

Gemaakt: Donderdag, 18 januari 2018 20:31

HOOGEVEEN - Vindt u uw energierekening te hoog? Wilt u uw woning verduurzamen? Kom dan op donderdag 1 februari naar de Bespaarmarkt over het toepassen van isolatiemaatregelen en duurzame verwarming in uw woning. De Bespaarmarkt wordt georganiseerd door het Drents Energieloket en gemeente Hoogeveen.

 

Tijdens deze informatieavond krijgt u allerlei praktische tips en adviezen. Want waar dient u rekening mee te houden als u aan de slag gaat met vloer-, bodem-, gevel-, dakisolatie- en/of isolerende beglazing? Wanneer en hoe kunt u omschakelen naar een warmtepomp of zonneboiler? Wat zijn nu de belangrijke vragen die u een isolatiebedrijf, aannemer of installateur kunt stellen? En welke financiële mogelijkheden zijn er om de maatregelen te realiseren? Op deze vragen en meer kunt u antwoord krijgen tijdens de presentaties en op de bedrijvenmarkt.

 

Bedrijvenmarkt
Op de bedrijvenmarkt zijn diverse bedrijven aanwezig op het gebied van isolatie (bodem, vloer, gevel, dak en beglazing) en duurzame verwarming om u te voorzien van advies. Ook is Hoogeveen Woont Slim aanwezig. De Bespaarmarkt start om 19.30 uur in het Raadhuis, Raadhuisplein 1, Hoogeveen.

 

De Bespaarmarkten zijn onderdeel van de campagne 'Drent zit er warmpjes bij', een initiatief van het Drents Energieloket. Het doel van de campagne is alle Drentse woningen warm, comfortabel en energiezuinig te maken en woningeigenaren te adviseren en te ondersteunen bij het nemen van energiebesparende maatregelen.

Onderzoek naar de dood van Marcel Hoogerbrugge in Opsporing Verzocht

Gemaakt: Zondag, 21 januari 2018 17:02

HOOGEVEEN - Op dinsdag 23 januari wordt in Opsporing Verzocht aandacht besteed aan de gewelddadige dood van de 49-jarige Marcel Hoogerbrugge. Op woensdagavond 20 december werd zijn lichaam in zijn woning aan de Dr. Anton Philipstraat gevonden. Het bleek dat hij door geweld om het leven was gekomen.

 

Wie is Marcel
Direct nadat we Marcel aantroffen hebben we een oproep geplaatst dat we mensen zochten die hem kennen en iets over hem konden vertellen. Die informatie hebben we nodig om een goed beeld van hem te krijgen. Wie was Marcel precies? Hierdoor kunnen we mogelijk een spoor naar de dader(s) vinden. Hier is echter weinig respons op gekomen. We zetten Opsporing Verzocht in om een groter publiek te bereiken om alsnog een beeld van het slachtoffer te krijgen. Vooral de laatste dagen uit het leven van Marcel zijn van belang. We weten dat hij zaterdagmiddag 16 december rond 16.00 uur bij de pinautomaat aan de Markt geld heeft gepind. We willen graag weten wie hem daarna nog heeft gezien en/of gesproken.

 

Passantenonderzoek
Uit onderzoek is gebleken dat Marcel tussen zondag 17 december en woensdag 20 december om het leven is gebracht. Op maandag 22, dinsdag 23 en woensdag 24 januari houdt de politie een passantenonderzoek in de omgeving van Marcels huis. Ook delen ze flyers uit.

 

Uitzending en tips
Opsporing Verzocht is te zien op dinsdag 23 januari omstreeks 20.30 uur op NPO 1. De volgende dag, woensdag 24 januari, is de herhaling op NPO 2 te zien rond 11.40 uur. Heeft u informatie voor de politie? Twijfel niet, maar bel gratis de Opsporingstiplijn van de politie via 0800-6070. Blijft u liever anoniem, bel dan met Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

Flyer actie rond moord huis in Hoogeveen

Gemaakt: Maandag, 22 januari 2018 17:39

HOOGEVEEN - De politie is op zoek naar getuigen inzake de moord op Marcel Hoogerbrugge in Hoogeveen.

 

Van de man is weinig tot niets bekend en ook is de dader nog niet gevonden. Daarom is er een flyeraktie ingezet maandag. Voorbijgangers op de Dr. Anton Philipsweg worden gevraagd of ze iets bijzonders hebben waargenomen en of ze de man hebben gezien. De politie hoopt meer informatie te krijgen.

 

Ook in het programma opsporing verzocht wordt dinsdagavond 23 januari 2018 aandacht aan deze moord besteed en een getuigen oproep gedaan. De politie blijft het vreemd vinden dat ze niet veel over het slachtoffer weten. Hij is door geweld om het leven gekomen. Met name de periode tussen zondag 17 en woensdag 20 december is voor de politie van belang.

 

Zie ook:

Bedrijvenregeling maakt investeringen los en schept banen

Gemaakt: Maandag, 22 januari 2018 23:46

HOOGEVEEN - De Bedrijvenregeling voor de gemeenten Hoogeveen, Emmen en Coevorden blijkt te voorzien in een grote behoefte. De regeling is onderdeel van een programma waarmee de provincie Drenthe, het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat en de deelnemende gemeenten de economie in de regio structureel willen versterken. Door het stimuleren van bedrijven om te investeren in vestiging, uitbreiding of innovatie. Na de openstelling van de regeling op 1 maart van dit jaar vroegen ruim vijftig bedrijven voor € 10 miljoen subsidie aan. In totaal investeren de bedrijven voor ongeveer €70 miljoen: dit levert verwachting ruim 400 nieuwe arbeidsplaatsen op.

 

Behoefte aan innovatie en uitbreiding
De grote belangstelling voor de Bedrijvenregeling heeft ervoor gezorgd dat er meer subsidie is aangevraagd dan dat er aan budget beschikbaar is. Het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat, Provincie en gemeenten hebben daarom besloten de budgetten, die verdeeld waren over de looptijd van 2017 tot 2020, naar voren te halen. Zo kunnen ondernemers zoveel mogelijk investeren nu het economisch tij gunstig is. Door dit besluit kunnen alle ontvangen aanvragen uit 2017 behandeld worden.

 

Terra Carta creëert met subsidie 33 arbeidsplaatsen in Hoogeveen
Een van de bedrijven die vanuit de Bedrijvenregeling subsidie ontvangt is Terra Carta. Dit Hoogeveense bedrijf is expert op het gebied van kabel- en leidingopsporingsonderzoek. Terra Carta heeft op dit moment ruim dertig medewerkers in dienst.


Directeur Karel Meinen van Terra Carta: 'Met deze subsidie kunnen wij onze dienstverlening verder uitbreiden. Het geeft ons bijvoorbeeld de ruimte om een bedrijfsovername te realiseren en om de Duitse markt op te gaan. Dat zorgt ervoor dat het het aantal arbeidsplaatsen in Hoogeveen kunnen vergroten. We verwachten dat we tot 2020 kunnen uitbreiden met 33 arbeidsplaatsen.' Wethouder Bert Otten is blij dat de Bedrijvenregeling zorgt voor nieuwe werkgelegenheid: 'Met de subsidies vanuit de Bedrijvenregeling scheppen we echt nieuw werk. In Hoogeveen én in de regio. Het maakt ons als regio sterk. En daarmee worden we nog interessanter voor bedrijven die een plek zoeken om zich te vestigen. Ze krijgen hier de ruimte én ze kunnen volop gebruik maken van de excellente vakmensen die de regio rijk is.'

 

Evaluatie
De bedrijvenregeling bestaat uit drie onderdelen: Regionale Investeringssteun Drenthe, Arbeidsplaatsenregeling en de Rentekortingsregeling. De regeling is op dit moment gesloten, in afwachting van de evaluatie. Op de website van het Samenwerkingsverband Noord-Nederland (SNN), die de uitvoering van de regeling doet, zal hierover te zijner tijd meer informatie te vinden zijn.

Brandweer rukt uit voor penetrante lucht in woning Hoogeveen

Gemaakt: Dinsdag, 23 januari 2018 02:42

HOOGEVEEN - De brandweer van Hoogeveen is in de nacht van maandag op dinsdag druk geweest met een vreemde lucht in een woning.

 

Buren van de woning aan de Sloodstraat hadden de brandweer gebeld omdat ze een penetrante lucht roken. Na onderzoek van de brandweer bleek de bewoner teveel schoonmaakmiddel gebruikt te hebben tijdens het schoonmaken.

Bouw woningen De Vliethorst in Fluitenberg

Gemaakt: Donderdag, 25 januari 2018 17:59

HOOGEVEEN - De ontwikkeling van dertig woningen aan de Schuinedijk in Fluitenberg gaat deze week beginnen. De verkoop van kavels en woningen start naar verwachting medio maart. Er is veel variatie: rijwoningen, vrijstaande woningen, twee-onder-een-kap woningen. De meeste zijn bedoeld als levensloopgeschikte woningen. Een aantal van deze woningen heeft het energiezuinige en duurzame Fijn Wonen-label.

 

De vrijstaande woningen kosten gemiddeld € 320.000, de twee-onder-een-kap woningen komen uit tussen de € 235.000 en- € 245.000 en de rijwoningen zullen worden verkocht voor circa € 195.000 (alle prijzen vrij op naam). De woningbouw wordt in fases uitgevoerd. Eind 2018 wordt er - bij voldoende belangstelling – met de bouw gestart.

 

Deze week starten werkzaamheden op beide bouwlocaties van De Vliethorst. Omwonenden zijn hierover op 9 januari geïnformeerd. Op het gedeelte van de zeven kavels aan de Vijfhoek en Schuinedijk, die in juli 2017 in de verkoop gingen, vindt grondwerk plaats.


Sallandse Wegenbouw ruimt het overige bouwterrein aan de Schuinedijk op. Als dit gebeurd is, vervallen de doorsteken door het plaatsen van betonblokken. Er komt ook noodverlichting op diverse plekken.

Zwaar gewonde bij ongeval in Hijken

Gemaakt: Vrijdag, 26 januari 2018 01:40

HIJKEN – Een 60-jarige automobiliste uit Hijken is donderdagavond 25 januari omstreeks 23.15 uur ernstig gewond geraakt bij een verkeersongeval op de Beilerstraat.


Door nog onbekende oorzaak is de auto van de weg in de slootklant geraakt. Hulpdiensten, waaronder de traumaheli kwamen hulp bieden. Het ernstig gewonde slachtoffer is per ambulance overgebracht naar het UMCG in Groningen.

 

Onderzoek
De politie stelt een nader onderzoek in naar de oorzaak van dit verkeersongeval.

Nieuwe ondersteuning mantelzorgers succesvol

Gemaakt: Vrijdag, 26 januari 2018 19:32

HOOGEVEEN - De gemeente Hoogeveen ondersteunt mantelzorgers al jaren. Twee jaar geleden is daarin een scherpe keus gemaakt. In plaats van het gemeentebudget in geld aan mantelzorgers uit te keren, is een speciaal programma opgezet: 'Mantelzorg Vitaal'. Dit biedt mantelzorgers gratis ontspanning. Deze aanpak blijkt succesvol: het aantal aanmeldingen is de afgelopen jaren explosief gestegen.

 

'Geweldig nieuws', aldus een tevreden wethouder Erik Giethoorn. 'Wij willen met Mantelzorg Vitaal juist de zwaar belaste en overbelaste mantelzorgers bereiken en hen echt ontspanning en ondersteuning bieden. Het is goed om te constateren dat we daarin succesvol zijn. Dat bereik je niet met een bescheiden bedrag voor alle mantelzorgers'.

 

Mantelzorg Vitaal biedt allerlei ontspanningsactiviteiten waar mantelzorgers elkaar ook kunnen ontmoeten en ondersteunen. 'Maar er zijn natuurlijk ook mantelzorgers die geen behoefte hebben aan een programma met andere mantelzorgers. Voor hen realiseren we steeds meer individuele arrangementen, zoals een fitnessabonnement, badenkaarten voor het zwembad of de sauna of bioscooparrangementen.'

 

Evaluatie
Het succes van de nieuwe werkwijze blijkt uit de evaluatie die gisterenavond aan de gemeenteraad is gepresenteerd. Het aantal nieuwe aanmeldingen van mantelzorgers is opvallend gestegen sinds de start van Mantelzorg Vitaal in 2016. In 2015 was het aantal aanmeldingen 107. In 2016 was dat 305 en in 2017 zelfs 359. In 2016 is er door 158 personen gebruik gemaakt van mantelzorgondersteuning en in 2017 in totaal 265. In 2016 maakten 235 personen gebruik van Mantelzorg Vitaal: in 2017 steeg dat spectaculair naar 765.

Brand in kamer van het asielzoekerscentrum in Hoogeveen

Gemaakt: Vrijdag, 26 januari 2018 20:48

HOOGEVEEN - De brandweer rukte vrijdagavond uit naar het asielzoekerscentrum aan de Kinholsweg in Hoogeveen. Er was rookontwikkeling in het pand geconstateerd.

 

Op een kamer bleek textiel in brand te staan. Een vrouw kreeg hierdoor zoveel rook binnen dat ze per ambulance naar het ziekenhuis werd overgebracht. Toen de brandweer ter plaatse kwam was de brand al geblust door medewerkers van de BHV. De brandweer heeft nog wel een nacontrole uitgevoerd waarna ze na een uurtje terug konden naar de kazerne.