Laatste alarmering:
Datum gisteren Tijd 00:29:57 Loos Alarm Oms Handmelding Azc Hoogeveen Kinholtsweg Hoogeveen Prio Eenheid | Blusgroep A Brandweer Hoogeveen Drenthe
vrijdag 23 februari 2018

WOENSDAG 30|08

Zonneweides in Hoogeveen

De gemeente Hoogeveen wil in 2040 klimaatneutraal zijn

HOOGEVEEN - Het college van burgemeester en wethouders heeft het concept Afwegingskader zonne-energie Hoogeveen voor de zomervakantie vastgesteld. U kunt uw zienswijzen tot en met 6 september indienen.

 

De gemeente Hoogeveen wil in 2040 klimaatneutraal zijn. De gemeente wil daarom het besparen van energie en de opwekking van duurzame energie stimuleren. Dit gebeurt al via gemeentelijke regelingen zoals de energiescan en duurzaamheidsleningen. Ook het project Hoogeveen woont SLIM in Wolfsbos is hier een mooi voorbeeld van. Dat is wat u zelf aan uw eigen woning kunt doen. Daarnaast komen er steeds meer verzoeken bij de gemeente binnen voor zogenaamde zonneweides. Met een zonneweide kunnen we grootschalig zonne-energie opwekken. Dat kan helpen om onze ambitie in 2040 te halen. Om te kunnen reageren op deze verzoeken, is het nodig een afwegingskader vast te stellen. Zodat iedereen weet op welke plaatsen binnen de gemeente een zonneweide mogelijk is en onder welke voorwaarden.

Foto's
1/1
Reacties
Er zijn nog geen reacties bij dit bericht geplaatst.
Geef reactie
Naam
E-mail
YouTube URL
Reactie