Laatste alarmering:
Datum gisteren Tijd 00:29:57 Loos Alarm Oms Handmelding Azc Hoogeveen Kinholtsweg Hoogeveen Prio Eenheid | Blusgroep A Brandweer Hoogeveen Drenthe
vrijdag 23 februari 2018

WOENSDAG 13|09

Basisschoolkinderen uit Hoogeveen en De Wolden krijgen smaaklessen

Een appel of koek mee naar school? Cola of water?

Basisschoolkinderen uit de gemeente Hoogeveen en De Wolden kunnen de komende drie jaar genieten van Smaaklessen. Tijdens deze lessen staat het beleven van voedsel centraal. Proeven, ruiken, horen, voelen en kijken – alle zintuigen komen aan bod tijdens de lessen. Uiteraard staat gezond eten hierbij voorop. De Smaaklessen worden gesponsord door Rabobank Zuidwest-Drenthe. Woensdag 13 september werd de overeenkomst ondertekend door Hans van der Werff, directeur van Rabobank Zuidwest-Drenthe en wethouders Erik Giethoorn (Hoogeveen) en Mirjam Pauwels (De Wolden).

 

Bewust kiezen
Beide wethouders en Leoni Pleiter van Sportief Hoogeveen zijn erg enthousiast over de samenwerking tussen de gemeentes en de Rabobank: 'Op het gebied van eten en drinken is er nog zoveel te leren voor de kinderen. Er is zoveel te kiezen, ook voor de ouders. Een appel of koek mee naar school? Cola of water? Door middel van de Smaaklessen wordt de nieuwsgierigheid en interesse van kinderen naar hun eten opgewekt. Weten waar je eten vandaan komt helpt om bewuste, gezonde keuzes te maken. Dit programma draagt ook bij aan het Actieplan Sport en Bewegen en het sportstimuleringsbeleid van de gemeente', vertelt Leoni. Elk schooljaar nemen minimaal tien basisscholen uit de gemeente Hoogeveen deel aan de Smaaklessen en vijf basisscholen uit de gemeente De Wolden.

Foto's
1/1
Reacties
Er zijn nog geen reacties bij dit bericht geplaatst.
Geef reactie
Naam
E-mail
YouTube URL
Reactie