Laatste alarmering:
Datum gisteren Tijd 08:35:09 Loos Alarm (storing).89.059 Ambiq Voltastraat Hoogeveen Prio Eenheid | Blusgroep B Brandweer Hoogeveen Drenthe
dinsdag 20 maart 2018

VRIJDAG 12|01

Nieuw beleid voor recreatie & toerisme en evenementen, wat vindt u ervan?

De gemeente werkt aan nieuw beleid op het gebied van recreatie en toerisme

HOOGEVEEN - Hoe wilt u dat ons recreatie & toerisme en evenementenbeleid eruit gaat zien? Wat is uw mening? Welke impuls heeft onze R&T sector nodig? Waar moet volgens u de focus liggen bij het evenementenbeleid? Wij zijn benieuwd naar uw mening!

 

De gemeente werkt aan nieuw beleid op het gebied van recreatie en toerisme. Daarnaast schrijft de gemeente een nieuwe beleidsnotitie voor evenementen. Omdat recreatie en toerisme en evenementen sterk met elkaar samenhangen, worden beide beleidsnotities tegelijk ontwikkeld en uiteraard goed op elkaar afgestemd.

 

De vrijetijdseconomie is van toenemend belang voor de gemeente Hoogeveen. Wethouder Erik Giethoorn: 'We hebben een aantal mooie verblijfsaccommodaties en er liggen plannen voor nieuwe ontwikkelingen binnen onze gemeente. Een voorbeeld hiervan is de komst van het recreatiegebied bij Nijstad. Steeds meer mensen weten het centrum van Hoogeveen en het mooie buitengebied te vinden. Ook evenementen zijn belangrijk voor onze gemeente, ze dragen bij aan de aantrekkelijkheid van Hoogeveen.'

 

Compleet beeld van sector
De vraag van toeristen en recreanten staat voor de gemeente centraal bij de ontwikkeling van nieuw beleid voor recreatie, toerisme en evenementen. Daarom is samen met het Bureau voor Ruimte & Vrije Tijd onderzocht of het bestaande aanbod in de gemeente Hoogeveen past bij de behoefte van toeristen en recreanten. Dit is onder andere gedaan aan de hand van interviews met partijen die een rol spelen binnen de vrijetijdseconomie of het evenementenaanbod. Daarnaast is door middel van een leefstijlentest onderzocht op welke doelgroep een bedrijf in de recreatief-toeristische sector of een evenement de meeste aantrekkingskracht heeft. Bedrijven die actief zijn in de toeristisch-recreatieve sector zijn uitgenodigd om deel te nemen aan een online onderzoek. De resultaten van deze onderzoeksfase willen we graag met u delen en horen wat u ervan vindt. Op 23 januari 2018 gaan we daarom graag met u in gesprek.

 

Van harte welkom!
U bent van harte welkom om mee te denken en mee te praten op dinsdag 23 januari van 19.00 – 21.00 uur in de Molenhoeve (Echtenseweg 15 in Hoogeveen). U kunt zich aanmelden via info@ruimteenvrijetijd.nl.


De beleidsnotitie recreatie en toerisme en de beleidsnotitie evenementen worden begin maart 2018 vastgesteld door het college van B&W. Beide documenten liggen daarna ter inzage. Behandeling van beide definitieve beleidsnotities door de gemeenteraad vindt plaats in juni/juli 2018.

Foto's
1/1
Reacties
Er zijn nog geen reacties bij dit bericht geplaatst.
Geef reactie
Naam
E-mail
YouTube URL
Reactie