Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 00:29:57 Loos Alarm Oms Handmelding Azc Hoogeveen Kinholtsweg Hoogeveen Prio Eenheid | Blusgroep A Brandweer Hoogeveen Drenthe
donderdag 22 februari 2018
1/1
TOP NIEUWS

GISTEREN 21|02

ZUIDWOLDE - Op woensdag 21 februari 2018 overhandigt wethouder Mirjam Pauwels een leskist voor de 'Smaaklessen' aan leerlingen/directie van basisschool De Heidevlinder in Zuidwolde.

 

Smaaklessen is een uniek lesprogramma over eten en smaak voor de groepen 1 t/m 8 van de basisschool. Het beleven van voedsel staat centraal. Door Smaaklessen krijgen kinderen flink wat kennis over eten én ervaring met gezond en duurzaam kiezen. Het gaat om proeven, ruiken, horen, voelen en kijken. JOGG-wethouder Mirjam Pauwels: "Ik ben blij dat de scholen de smaaklessen actief aan de kinderen ...

1/1

GISTEREN 21|02

ZWINDEREN - Een bedrijfsbusje is woensdagochtend 21 februari van de A37 geraakt en tot stilstand gekomen in een sloot. Over de oorzaak is niets bekend.

 

De bestuurder werd per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. Door het ongeval ontstond een file van 5 km.

1/1

DINSDAG 20|02

HOOGEVEEN - De raad van Hoogeveen is gisteravond tijdens een themabijeenkomst Cultuur o.a. bijgepraat over de voortgang van de Verhalenwerf. De Verhalenwerf is een ontmoetingsplek voor Hoogeveners waar ze samen verhalen vertellen en werken aan de geschiedenis van Hoogeveen. Dit wordt gewaardeerd in Drenthe. De bibliotheek Hoogeveen is trekker om het concept van de Verhalenwerf verder uit te rollen. Wethouder Erik Giethoorn is hier best trots op: "De succesformule van de Verhalenwerf heeft zichzelf bewezen. Andere Drentse gemeenten zijn belangstellend, zij willen het concept gebruiken om ...

ZONDAG 18|02

ZUIDWOLDE - Een inwoner van Zuidwolde is in zijn woonplaats door het ijs van de Entekoele gezakt zondagmiddag. De man had zich op het ijs van de ijsbaan begeven en was erdoor gezakt.

 

Duikers van de brandweer hebben de man uit het water gehaald. Hij is met zware onderkoelings verschijnselen naar het ziekenhuis gebracht.

DINSDAG 13|02

PESSE – Een automobiliste is op de Oostering in Pesse van de weg geraakt dinsdagmorgen en via een boom met haar voertuig in de sloot beland. De bestuurster raakte licht gewond en kon na behandeling in de ambulance huiswaarts keren.

 

De auto moest door een berger worden geborgen. Over de oorzaak van het ongeval is niets bekend.

DINSDAG 13|02

HOOGEVEEN - De Jan Carmiggelt Prijs 2018 is een openbare architectuurprijsvraag voor ontwerpbureaus en opdrachtgevers die in de gemeente Hoogeveen een bijdrage hebben geleverd aan de kwaliteit van de leefomgeving. Het gaat om woningen en woningbouwprojecten van particuliere opdrachtgevers. Samen met een ontwerper zijn opdrachtgevers tot maatwerk gekomen en hebben hun woonwensen kunnen vertalen in een ontwerp.

 

Een jury heeft inmiddels 5 projecten van de inzendingen genomineerd en een vakjuryprijswinnaar bepaald.

 

Nu bent u aan de beurt: er is namelijk ook een ...

WOENSDAG 31|01

REGIO - Er is een nieuw schadeprotocol voor het aardbevingsgebied in Groningen. Vanaf 1 maart 2018 kan iedere bewoner met een melding van nieuwe schade, of met vragen over een schademelding die na 31 maart 2017 bij Centrum Veilig Wonen (CVW) is gedaan, terecht bij de Tijdelijke Commissie mijnbouwschade Groningen.

 

De Commissie functioneert niet alleen onafhankelijk van NAM, maar ook onafhankelijk van het kabinet en decentrale overheden. De Commissie wordt bij haar taken ondersteund door de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Zij zorgt vanaf dat moment voor de praktische ...

Agenda

 
Winterbanden moeten ook in Nederland verplicht worden
24Webvertising