Laatste alarmering:
Datum gisteren Tijd 12:46:20 (inci-09) Vko (eenzijdig, Auto) Langedijk Hollandscheveld 038931 Prio Hoog Eenheid | TS 61-11 Brandweer Hoogeveen Drenthe
donderdag 24 januari 2019

MAANDAG 19|03

Woensdagavond bent u welkom in het raadhuis voor de uitslagenavond

Burgemeester Karel Loohuis roept iedereen op om te gaan stemmen

HOOGEVEEN - Woensdag 21 maart kiezen we een nieuwe gemeenteraad. De stembureaus in Hoogeveen zijn geopend tot 21.00 uur. Het maakt niet uit in welk stembureau u uw stem uitbrengt. Legitimatie is verplicht. Dat mag een paspoort, een id-kaart of een rijbewijs zijn. Burgemeester Karel Loohuis roept iedereen op om te gaan stemmen: "Als je stemt, geef je niet alleen je voorkeur aan een partij in de raad, maar geef je eigenlijk ook onze lokale democratie verder vorm. We vergeten soms maar al te gemakkelijk dat het niet vanzelfsprekend is om democratische rechten te hebben. Zeg niet: het heeft toch geen zin, of: die ene stem maakt toch niet uit. Daarmee doet u anderen en de verandering tekort."

 

Weet u het nog niet?
Heeft u nog niet gestemd? En weet u nog niet op wie u gaat stemmen? Kijk dan op hoogeveen.mijnstem.nl. Deze stemwijzer helpt u om te bepalen welke partij het beste aansluit bij uw standpunten. In de gemeente Hoogeveen doen negen partijen mee aan de verkiezingen. De meeste zitten al in de gemeenteraad. Dat zijn PvdA, CDA, VVD, SP, GroenLinks, D66, Gemeentebelangen en ChristenUnie. Daarnaast doet de SGP mee.

 

Uitslagen vanaf 21.00 uur
Na sluiting van de stemlokalen begint meteen het tellen van de stemmen. De uitslagen worden verwerkt, waarna ze per stembureau worden gepresenteerd in de Burgerzaal van het raadhuis. Loop gerust binnen, iedereen is van harte welkom. Het wordt een spannende en gezellige avond met een hapje en een drankje. Wouter Bessels, journalist NDC mediagroep, en burgemeester Karel Loohuis nemen de presentatie van de avond voor hun rekening. Er zijn interviews met lijsttrekkers en plaatselijke politici en natuurlijk worden de uitslagen gepresenteerd die in de loop van de avond binnenkomen. Tegelijkertijd kunt u de landelijke verkiezingsavond van de NOS volgen op een aantal tv-schermen.

 

Afscheid en welkom
Op dinsdag 27 maart neemt de oude gemeenteraad afscheid. Deze bijzondere raadsvergadering begint om 19.30 uur in het raadhuis. Na afloop is er gelegenheid de vertrekkende raadsleden de hand te schudden. Op donderdag 29 maart wordt de nieuwe gemeenteraad geïnstalleerd. Burgemeester Loohuis neemt dan de eed of belofte af. Deze bijzondere raadsvergadering begint ook om 19.30 uur in de raadzaal. U bent bij beide bijeenkomsten van harte welkom.