Laatste alarmering:
Datum gisteren Tijd 12:46:20 (inci-09) Vko (eenzijdig, Auto) Langedijk Hollandscheveld 038931 Prio Hoog Eenheid | TS 61-11 Brandweer Hoogeveen Drenthe
donderdag 24 januari 2019

WOENSDAG 28|03

Tien huurwoningen in de vrije sector op het Beukemaplein

De huurwoningen zijn geschikt voor meerdere doelgroepen, zowel starters, kleine gezinnen als senioren

HOOGEVEEN - De gemeente Hoogeveen heeft in WVG ontwikkeling een partij gevonden voor de realisatie van tien huurwoningen in de vrije sector op het Beukemaplein. De woningen zijn ontworpen met gevelbeelden die we in Hoogeveen nog niet kennen. De huurwoningen zijn geschikt voor meerdere doelgroepen, zowel starters, kleine gezinnen als senioren.

 

Vrije sector
Hoogeveen springt met deze keuze in op de marktbehoefte naar vrije sector huurwoningen. Hiermee faciliteert de gemeente de doelgroep die niet in aanmerking komt voor een sociale huurwoning, maar ook niet in aanmerking komt voor een koopwoning in verband met de strengere hypotheekeisen. Bijvoorbeeld senioren, spoedzoekers of een ZZP'er die geen hypotheek krijgt.

 

Energieverbruik
Vooruitlopend op de energietransitie in de nieuwbouw is voor deze woningen gekozen voor een gasloos installatieconcept met een EPC=0. De EPC (Energie Prestatie Coëfficiënt) geeft aan hoe energiezuinig een nieuwbouwwoning is. Hoe lager de waarde, des te beter is de energieprestatie.

Foto's
1/1
Locatie
Reacties
Er zijn nog geen reacties bij dit bericht geplaatst.
Geef reactie
Naam
E-mail
YouTube URL
Reactie