Laatste alarmering:
Datum gisteren Tijd 12:46:20 (inci-09) Vko (eenzijdig, Auto) Langedijk Hollandscheveld 038931 Prio Hoog Eenheid | TS 61-11 Brandweer Hoogeveen Drenthe
donderdag 24 januari 2019

MAANDAG 16|04

Gemeente Hoogeveen ontvangt drie gouden tips van team Abracadabra

Team Abracadabra heeft de publieksprijs gewonnen met hun idee voor een testpanel waarmee brieven van gemeentelijke instanties getoetst worden op ingewikkelde taal

HOOGEVEEN - Team Abracadabra uit Hoogeveen deed mee aan de wedstrijd 'Vanzelfsprekend' van Tel mee met Taal. Team Abracadabra heeft een oplossing bedacht voor de problemen waar laaggeletterden in het dagelijks leven tegenaan lopen. Team Abracadabra en Team Actief in Arnhem zijn de gelukkige winnaars van de landelijke wedstrijd. Tel mee met Taal stelt geld beschikbaar voor de uitvoering van de winnende ideeën.

 

De drie gouden tips van Team Abracadabra
Team Abracadabra heeft de publieksprijs gewonnen met hun idee voor een testpanel waarmee brieven van gemeentelijke instanties getoetst worden op ingewikkelde taal. De pitch van het team is online terug te bekijken. Team Abracadabra geeft in het filmpje drie gouden tips aan locoburgemeester Gert Vos: zet het belangrijkste bovenaan, gebruik korte zinnen en gebruik makkelijke woorden.

 

Winnaar vakjuryprijs
Team Actief in Arnhem krijgt de vakjuryprijs met hun idee voor 'de hulpknop'. De hulpknop geeft laaggeletterden bij binnenkomst in het gemeentehuis de mogelijkheid om persoonlijke hulp te krijgen. Naast de winnende ideeën zijn de andere inzendingen nog te bekijken op de website van Tel mee met Taal: Team Fryslân, Team Winschoten, T-team Achterhoek, Heel Brabant Leert, Breinstormers Brabant, Routehorloge Gelderland, Hulpknop Gelderland, Het Sprekende Medicijnetiket Rotterdam.

 

Landelijk actieprogramma
Tel mee met Taal richt zich op het voorkomen en bestrijden van laaggeletterdheid en het bevorderen van lezen. In dit driejarige programma (2016-2018) werken de ministeries van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, Sociale Zaken en Werkgelegenheid en Volksgezondheid, Welzijn en Sport samen.

 

Het programma helpt gemeenten, werkgevers, bibliotheken, welzijnsorganisaties en andere partijen om de doelgroep te vinden, door te verwijzen, te motiveren en een passend cursusaanbod te doen. Samen zorgen zij ervoor dat méér laaggeletterden aan de slag gaan met taal, rekenen of computervaardigheden en dat kinderen in een taalrijke omgeving kunnen opgroeien.

Reacties
Er zijn nog geen reacties bij dit bericht geplaatst.
Geef reactie
Naam
E-mail
YouTube URL
Reactie