Laatste alarmering:
Datum gisteren Tijd 21:13:41 Uitruk Vervalt,oorzaak:luchtverfrisser In Melder!!!!! Oms Brandmelding Grand Cafe... Prio Eenheid | Blusgroep C Brandweer Hoogeveen Drenthe
dinsdag 04 augustus 2020

VRIJDAG 23|08

Aanhouding na oplichting met verkoop auto's via Marktplaats

Een autobedrijf in Hoogeveen werd gebeld door meerdere gedupeerden

HOOGEVEEN - Recent werden via Marktplaats gebruikte auto's voor relatief weinig geld te koop aangeboden. Als geïnteresseerde autokopers reageerden, kon dit uitsluitend via Whatsapp. De schijn werd gewekt dat de advertenties waarin de auto's te koop werden aangeboden, afkomstig zijn van autobedrijven. Er is een verdachte aangehouden, maar het onderzoek wordt voortgezet. De politie waarschuwt voor deze vorm van oplichting: weet wat je koopt.

 

Onderzoek
Meerdere geïnteresseerden deden een aanbetaling voor een auto die te koop werd aangeboden. Nadat de betaling was gedaan bleken de in de advertentie genoemde telefoonnummers niet meer bereikbaar te zijn. De autobedrijven waren niet op de hoogte van de advertenties en genoemde afspraken. Een autobedrijf in Hoogeveen werd gebeld door meerdere gedupeerden. Het bedrijf deed aangifte. Wij zijn een onderzoek gestart en autobedrijven op verschillende locaties in Nederland bleken slachtoffer te zijn geworden van dergelijke praktijken.

 

Aanhouding
Een 27-jarige man uit Venlo werd op woensdag 14 augustus in zijn woonplaats aangehouden omdat hij ervan wordt verdacht zich op Marktplaats te hebben voorgedaan als medewerker van een autobedrijf. Er zijn 25 aangiftes gedaan: vier aangiftes door autobedrijven van identiteitsfraude en 21 aangiftes van oplichting. Het onderzoek is nog niet afgerond.

 

Alertheid gevraagd
Wees alert bij dit soort advertenties. Sommige advertenties zijn te mooi om waar te zijn. Weet daarom wat je koopt. Toch blijft het herkennen van een oplichter lastig. Probeer daarom altijd na te gaan met wie je handelt.

Foto's
1/1
Reacties
Er zijn nog geen reacties bij dit bericht geplaatst.
Geef reactie
Naam
E-mail
YouTube URL
Reactie