Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 05:12:16 (bnn-01) Oms Brandmelding Heijs Food Products Parmentierstraat Hoogeveen 038931 Prio Hoog Eenheid | TS 61-11 Brandweer Hoogeveen Drenthe
woensdag 08 juli 2020
TOP NIEUWS

WOENSDAG 24|06

HOOGEVEEN - De brandweer is woensdagochtend uitgerukt voor een brand bij zuivelfabriek DOC aan de buitenvaart in Hoogeveen.


In de fabriek zou een turbine in brand staan. De brandweer heeft in verband met de droogte opgeschaald naar zeer grote brand. 'Mocht de brand overslaan dan kunnen we snel ingrijpen,' aldus een woordvoerder. Meerdere brandweerkorpsen zijn ter plekke, waaronder uit Zuidwolde, Ruinen en Hoogeveen.

 

Gebouw ontruimd
Op het moment dat de brand uitbrak, waren er nog mensen in het pand aanwezig. De brandweer heeft het gebouw vervolgens ontruimd. Het is nog niet ...

ZATERDAG 06|06

HOOGEVEEN - Op zaterdag 6 juni werden rond 12:50 uur de hulpdiensten opgeroepen voor een ongeval aan de Stephansonstraat in Hoogeveen.

 

Terplaatse bleek er een kop-staartbotsing te zijn geweest bij een rotonde tussen een auto en een bestelwagen. De bestuurder lag bij aankomst naast de auto. Ook de bijrijder van de personenauto was gewond. Beide slachtoffers zijn overgebracht naar het ziekenhuis.

 

Tijdens het incident was de weg afgesloten. Niet iedereen hield zich daaraan. Een bestuurder is door de politie aan de kant gezet. Deze man is aangesproken op zijn rijgedrag. Hoe ...

ZONDAG 31|05

HOOGEVEEN - In de nacht van zaterdag 30 op zondag 31 mei is er brand uitgebroken aan de Hoofdstraat in het centrum van Hoogeveen.

 

Het vuur begon rond 04:00 uur boven Grillroom La Bamba en sloeg over naar het aangrenzende café De Pastoor. De vlammen sloegen meters hoog uit het dak van de panden. De brandweer schaalde op naar het sein 'zeer grote brand' en kwam met veel materiaal ter plaatse. Om voldoende bluswater te krijgen heeft men een dompelpomp te water gelaten in het nabijgelegen kanaal.

 

Vanwege de felle brand zijn omliggende panden en woningen ontruimd. Het is ...

MAANDAG 13|04

PESSE - Op maandag 13 april werden de hulpdiensten iets na 9 uur in de ochtend gealarmeerd voor een woningbrand aan de Echtensedijk in Pesse.

 

Bij aankomst van de brandweer stond het dak van een boederij al volledig in brand. Het vuur greep snel om zich heen. Hierdoor kon niet voorkomen worden dat de woning volledig afbrandde. De bewoners konden op tijd hun woning verlaten. Er is wel een ambulance ter plaatse geweest maar er hoefde niemand mee. Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend.

VRIJDAG 10|04

HOLLANDSCHEVELD - Een automobilist is vrijdagmiddag op de A37 bij Hollandscheveld naast de weg geraakt. De auto kwam uiteindelijk in een weiland tot stilstand.


Achter de auto hing een aanhanger met daarop een oldtimer. Er kwamen meerdere ambulances en een traumahelikopter ter plaatse. De bestuurder is met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht.


Een bergingsbedrijf heeft de auto en de oldtimer geborgen. De vluchtstrook was enige tijd afgesloten.

WOENSDAG 06|05

Met het codewoord 'masker 19' kunnen slachtoffers van huiselijk geweld vanaf 1 mei bij de apotheek een melding doen van huiselijk geweld. Minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS), minister Sander Dekker voor Rechtsbescherming en apothekersorganisatie KNMP hebben afgesproken om met deze nieuwe mogelijkheid het melden van huiselijk geweld laagdrempeliger te maken. Als een slachtoffer de woorden 'masker 19' uitspreekt, weet de apotheker dat de klant een melding wil doen van huiselijk geweld. Daarop wordt Veilig Thuis gewaarschuwd. Het codewoord biedt zo uitkomst voor ...

DINSDAG 21|04

We gaan samen door met de corona-aanpak in Nederland. Handen wassen, zoveel mogelijk thuisblijven, thuiswerken, afstand houden - alle maatregelen die de deskundigen ons adviseren - worden verlengd. Wel komt er voorzichtig meer ruimte voor kinderen en jongeren.

 

Met de corona-aanpak gaat het heel langzaam de goede kant op. We hebben veelal een manier gevonden om ons dagelijks leven praktisch in te vullen, ook al is dat lang niet altijd makkelijk. Medewerkers in de zorg doen hun uiterste best om iedereen de zorg te geven die zij nodig hebben. Er worden nog steeds mensen in ...

Agenda

 
Hoe bescherm jij je tegen de zon?
HOOGEVEEN 24Webvertising